Защо да изберете футбол за Вашето дете?

Спортът е забавен и здравословен начин да поддържаме децата си заети. Той е съвкупност от физическа и умствена дейност, сладка умора и емоция. Тренировките на децата от ранна детска възраст имат невероятни ползи за цялостното им развитие. Спортът е дружелюбност, единство и щастие. Но приносът, който има за умственото и физическото развитие на децата е най-големият му резултат, който допринася и за техния житейски опит. Всеки спорт трябва да се практикува системно. Не е изненада, че всяко упражнение е неразделна част от психическото развитие на детето. Всяко дете се нуждае от спорт, за да се развие пълноценно в настоящия ни здравен и културен климат. Децата имат право да растат до височината на техния потенциал и всяко ново предизвикателство, което изпитат допринася за тяхното развитие. Спортът, чрез практика увеличава развитието на мозъка, намалява стреса и насърчава концентрацията и повишава увереността. Много изследвания доказват, че минималната активност засилва социализацията. Физическата грамотност на децата се крие в това, че когато са ангажирани с тренировките по футбол не им остава време да бъдат с популярните мобилни устройства и не избират заседналите занимания пред физически активности.Спортът е забавен и здравословен начин да поддържаме децата си заети. Той е съвкупност от физическа и умствена дейност, сладка умора и емоция. Тренировките на децата от ранна детска възраст имат невероятни ползи за цялостното им развитие. Спортът е дружелюбност, единство и щастие. Но приносът, който има за умственото и физическото развитие на децата е най-големият му резултат, който допринася и за техния житейски опит. Всеки спорт трябва да се практикува системно. Не е изненада, че всяко упражнение е неразделна част от психическото развитие на детето. Всяко дете се нуждае от спорт, за да се развие пълноценно в настоящия ни здравен и културен климат. Децата имат право да растат до височината на техния потенциал и всяко ново предизвикателство, което изпитат допринася за тяхното развитие. Спортът, чрез практика увеличава развитието на мозъка, намалява стреса и насърчава концентрацията и повишава увереността. Много изследвания доказват, че минималната активност засилва социализацията. Физическата грамотност на децата се крие в това, че когато са ангажирани с тренировките по футбол не им остава време да бъдат с популярните мобилни устройства и не избират заседналите занимания пред физически активности.

Много родители винаги изпитват трудност в намирането на подходящ спорт за своето дете. Изборът е труден, но всеки спорт дава на детето активност и наслада.
В тази статия ще обсъдим предимствата на тренировките по футбол.
Но защо футбол? Освен това, че е най-популярният спорт в света, че допринася за физическата грамотност, социалното и когнитивно развитие. Физическата грамотност е изцяло за развиване на основни физически умения при децата. Основни умения като бягане, скачане, хвърляне, улов, ритане и още стотици, които се вписват в още по-широките категории на гъвкавост, баланс, координация, движение и скорост – градивните елементи на физическата активност.

1.Бягане – Във футбола има много работа. Има издръжливост, бързи промени на скоростта, многопосочно бягане.
2.Скачане – Различни тактики и движения водят до гъвкавост, пространствена координация, време за реакция и баланс.
3.Хвърляне – Да, футболът не е спорт, в който използваме ръцете си, но децата трябва да се научат как да хвърлят топката в правилното място до своите съотборници. Това свързва координацията око-ръка, способността детето да се концентрира и да остане умствено ангажирано за период от време.
4.Ритане – О, ритането е най-сладката част! Мобилност, ловкост и скорост на движение са качества, които футбола развива в децата.
5.Развитие на културни и социални предимства – Футболът е чудесна среда за създаване на приятелства. В Академия “АртВижън” успяхме да създадем много такива.
6.Създаване на когнитивни предизвикателства – Голяма част от спорта е, че той принуждава децата да вземат решения в сложни или стресови ситуации. Да се научат да предвидят резултатите и да се предприемат най-ефективните действия в кратки срокове е изграждането на умения за решаване на проблеми, от които децата се нуждаят и могат да се прилагат за всички аспекти на живота.
Спортът е от съществено значение за обществото и може да даде на децата толкова много ползи, и футболът е един от най-добрите начини да го включите в развитието на вашето дете!

В Академия “АртВижън” тренировките по футбол се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10:30 до 11:30 часа.
Може да запишете вашето дете на телефон 0878534045.
От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Лятна академия за щастливи деца 2024

Лятна академия за щастливи деца 2024

Лятна академия за щастливи деца 2024Уважаеми родители, въпреки "априло-майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ...

повече информация
Пети международен клавирен конкурс Клависимо

Пети международен клавирен конкурс Клависимо

ПЕТИ МЕДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРСза млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди авториКлависимо е първият национален виртуален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори, а от три години се превърна и в международен Мисия...

повече информация

Лятна академия за щастливи деца 2023

Лятна академия за щастливи деца 2023Уважаеми родители, въпреки "майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?  Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ ДЕЦА...

повече информация
Share This