Вдигнете завесите

Почти сме сигурни, че всеки като дете е имал своята мечта и тя е, когато порасне да стане актьор. Още докато сме били малки сме обичали роклята на мама, нейните високи обувки и червеното червило. Възхищавали сме се на популярни лица от големия екран и сме искали да бъдем известни и красиви. Ах, театърът ни учи на толкова много неща, учи ни да мечтаем! Театърът ни учи да вярваме в себе си. Но най-ценното е, че ни научава да имаме въображение и никога да не се отказвате от мечтите си! Магично е!
Такава е и магическата сила на актьора (и режисьора). Да правят пиеси отпреди 400 години и да имат пълен смисъл, да бъдат и тъжни, и забавни, и да изглеждат така, сякаш нещата, които се правят и казват на сцената, са измислени точно в този момент – уникално е! Завесите се вдигат и това, което виждаме е магично. Изстрелва ни в друго измерение, пищно е, пропито със слова, жестове и разказва история. История за различни неща и за различни хора. Определението на театъра в речника е място, където представлението е на живо, където изпълнителите изобразяват реално или въображаемо събитие. Но какво ще кажете за начина, по който кара хората да се чувстват? За някои това е начин за кратко да избягат от суровите реалности на ежедневието си. За други е начин да отдадат почит към изкуството. В театъра всичко е възможно и винаги ще заема специално място в сърцата ни. Театралните изкуства променят живота на хората от 2 до 92 години и продължава да го правят всеки ден. Това е упорита работа, която продължава и зад завесата.
Но сега ще ви разкрием няколко причини защо е необходимо вашето дете да посещава занимания по актьорско майсторство в Академия за талантливи деца АртВижън.
 – Въображение – Както е казал Айнщайн – “Въображението е по-важно от знанието” и със сигурност е бил прав. Децата са креативни и това им помага за осъществяването на нови идеи и им позволява да гледат на света по нов начин.
 – Самоувереност – Аспекти на сценичните изкуства, особено на импровизацията, помага на младите хора да разберат как да оценят ситуациите. Увереността, придобита от уроците по театрално изкуство се прилага в училището, кариерата и живота.
 – Съпричастност – Това, че всяка роля сама по себе си е различна насърчава децата да проявяват толерантност към другите.
 – Концентрация – Всеки урок е свързан с фокусиране на ум, тяло и глас.
 – Сътрудничество – Театърът е колаборация на различни действия и в много случаи качеството на всяко представяне зависи от групата. Комбинирането на креативните идеи и способностите на всички участници са необходими за постигане на най-добрите резултати. Това изисква всички участващи да участват в дискусии, обратна връзка, репетиции и представяне.
 – Комуникационни умения – Факт е, че театралното изкуство подобрява вербалната и невербалната комуникация. Особено важно е да се отбележи, че е голяма полза за децата да посещават театрална школа, защото развиват умения за слушане и наблюдение.
 – Емоционално разтоварване – Децата успяват да се отпуснат. Агресията и напрежението се освобождават в безопасна и контролирана среда
 – Физическо разтоварване – Дори и най-пасивните изпълнения изискват интензивно движение. В часовете по театрално изкуство децата подобряват гъвкавостта, координацията, баланса и контрола.
 – Памет – Всяка репетиция подобрява паметта на децата.
Ползите са изключителни и многобройни. Театърът е култура, сцена на животи и приключения, за които децата са готови. Високо ценим нашите преподаватели да бъдат с богат професионален опит. Уроците по актьорско майсторство в театрална школа “АртВижън” се провеждат от актрисата Диана Костова.

Обадете се за повече информация на телефон 0878 53 40 45
От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Лятна академия за щастливи деца 2023

Лятна академия за щастливи деца 2023Уважаеми родители, въпреки "майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?  Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ ДЕЦА...

повече информация
Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

ЧЕТВЪРТИ МЕДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРС за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди авториКлависимо  е първият национален виртуален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори, а от две години се превърна и в международен...

повече информация
Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня "АртВижън" за учебната 2022/2023г.Уважаеми родители, началото на новата учебна година наближава. Искате ли Вашето дете да:  Общува в безопасна среда?  Учи самостоятелно?  Подготвя с интерес домашната си работа?  Е спокойно, развива...

повече информация
Share This