Упражнения за щастие

Ако се върнем в дните назад, може би повечето от нас ще си припомним за спомени в детски смях и игри за родителство. Още от деца всеки от нас определя своята роля в живота. Но най-силната е майчината. Най-отговорната е да бъдеш родител. Сърцето има място, за което никой не знае, докато не стане родител. И сякаш цялото ти тяло става сърце! Вселенско е! Великанско усещане за любов и себеотдаване!
Когато имаш дете му разказваш за целия свят, за шурците, за светулките в тъмното, за сладкопойните птици, за безкрайното синьо небе и море, за смеха, за любовта, за щастието, за всички възможности, за всички чудеса, в които вярваш и носиш в себе си. Вярваме, че това, в което децата ни ще се превърнат е това, което сме ние, нашите стъпки са техен компас. Те са нашата мисия, а ние техният Месия.

„Никой никога не е напълно готов; всички винаги са изненадани. Родителството те избира. И отваряш очи, гледаш какво имаш, казваш „О, боже мой“ и разпознаваш, че от всички топки, които някога е имало, това е, което не бива да изпускаш. Това не е въпрос на избор.”
Мариса де лос Сантос

Родителството е емоция, която не спира цял живот, родителството е отдаденост и преданост, родителството е безусловна любов. Всеки родител иска детето му да бъде здраво и щастливо. За повечето родители отглеждането на щастливо дете е родителски успех! За да е емоционално здраво детето е необходимо да са емоционално здрави и родителите. Но има родители, които са с по-оптимистични от други. Някои изследвания показват, че всъщност щастието е навик. А ние като родители бихме могли да научим децата си на градивни умствени навици, които създават щастие и усмивки. Като например:
 – Да намира радост в малките ежедневни неща – Изгрева на Слънцето, първото събуждане на пролетта, топлата прегръдка на мама и целувката й за лека нощ. Ежедневието ни прелива от радостни събития, които никога не бива да пропускаме да посрещнем.
 – Култивирайте радости – Смехът е здраве и колкото повече се смеем, толкова по-щастливи сме и толкова по-заразителни ставаме за хората около нас.
 – Култивирайте оптимизъм – Трябва да вярваме, че това, което правим е най-доброто и сме с убедени, че нещата ще се получат. Светлината грее най-много, когато е най-тъмно. Нека не го забравяме!
 – Култивирайте благодарност – Да бъдат благодарни за щастието, защото хората са щастливи, защото са благодарни.
 – Да отворим вратата на всички емоции – Това, че сме избрали да бъдем щастливи, не означава, че не можем да изпитваме и други емоции. Всеки има своята тъга и болка, но трябва да позволим да ги приемем като минем през тях, за да можем да ги изпратим после.
 – Упражнявайте се на щастие – Нивата на щастие за всеки човек са различни. Понякога зависят от нас, а понякога от средата около нас. Всеки има своите лични стратегии, дали ще е разходка в парка, любима музика, уроци по балет, уроци по пиано..

Важно е да се упражнявате на щастие за щастие!

Това също може да Ви е интересно:

Да бъде добър!

Да бъде добър!

Нарисувай чувствата си!Когато пожелаваш здраве, никога не забравяй да пожелаеш и добрина! Когато си построил в себе си къщичка на доброто всеки ще иска иска да бъде твой гост. Когато пожелаваш здраве, никога не забравяй да пожелаеш и добрина. Когато ти подадат ръка,...

повече информация
Съботно училище за отличници

Съботно училище за отличници

Нарисувай чувствата си!СЪБОТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ОТЛИЧНИЦИ В АКАДЕМИЯ “АРТВИЖЪН” Може би нещо малко не ви достига да сте перфектният ученик-отличник? Да помислим заедно какво е това? - Увереност; - Концентрация; - Последователност; - Постоянство; - Несигурност или нещо...

повече информация
Нарисувай чувствата си!

Нарисувай чувствата си!

Нарисувай чувствата си!Изкуствата са изключително средство за изразяване на мислите ни. Светът има нужда от тях! Във всяко изкуство, независимо дали играете в пиеса, пеете песен, танцувате или рисувате, вие изразявате себе си и това, което ви вълнува. Не е необходимо...

повече информация
Share This