Нарисувай чувствата си!

Изкуствата са изключително средство за изразяване на мислите ни. Светът има нужда от тях! Във всяко изкуство, независимо дали играете в пиеса, пеете песен, танцувате или рисувате, вие изразявате себе си и това, което ви вълнува. Не е необходимо да говорите, всички изкуства за достатъчно ясни и разбрани. Изкуството е естествен начин да изразиш себе си.
Това е една от причините арт терапията да стане популярен метод за деца, които имат нужда от специални и различни грижи.
Има няколко умения, които арт терапевт трябва да притежава – емпатия, отговорност, интуиция, доброта, гъвкавост и търпение. А когато работи с деца – трябва и да ги обича!
Арт терапевтите въвеждат различни дейности, базирани на изкуството и стимулират творческото изразяване на децата. Рисунките са художествени изрази, които предоставят ценна информация за развитието на децата и за техните емоционални преживявания.
Всеки специалист, арт терапевт, общува с детето чрез изкуството и така се сближава с него. А това от своя страна, се отразява във взаимното доверие, в усещането за приемане и близост. Това е сигурно.
В Академия “АртВижън” наш доверен и ценен арт терапевт е Магдалина Алтаванска. Нейните часове по арт терапия преминават, изследвайки уникалната страна на всяка работа, която е творчески изразена от децата от нейния клас.
Часовете са изключително полезни и допринасят позитивно за развитието на детето в следните области:
 – Когнитивно развитие – Рисуването изисква сетивност и в повечете случаи задълбочава и мисловния процес.
 – Социални умения – Арт терапията се практикува и в групи, където децата заедно работят, помагат си и си взаимодействат. Научават се да споделят и да се грижат един към друг.
 – Емоционално развитие – Емоционална интелигентност означава разпознаване на чувствата, дори и на нежеланите, като страх, гняв, агресия, тъга. Ето защо всеки човек трябва да опознае чувствата си, да се научи да ги разпознава в себе си и да ги опитоми. Което означава не подтискане, а намиране на здравословен начин за изразяването им. Арт терапията е един такъв начин. Нервните неразположения са диалог на различни ситуации, в които се търси изход, а извличането на емоции, чрез рисунка действа терапевтично.
 – Физическо развитие – Рисуването помога на децата за развитие на финната моторика и да координират своите мисли и движения.
Арт терапията с Магдалина благоприятства за изграждане на цялостния АЗ образ на детето, за израстване на щастливи и уверени в себе си личности.
Ако не сте сигурни в арт терапията и нейните предимства, може да се свържете с нас на тел. 0878 53 40 45. Ние ще ви запишем час при нашият арт терапевт.
Дайте шанс на детето си да изживее нещо положително, креативно и лечебно. Защото изкуството за деца не е просто рисуване на картина, а разказ и израз на емоция.
Изкуството се превръща в начин на общуване!
“Изкуството е нашият истински глобален език. То не познава нация, не благоприятства расата и не признава класа. Това говори за нашата нужда да се разкрием, излекуваме и трансформираме. Той надхвърля обичайния ни живот и ни позволява да си представим какво е възможно. “- Ричард Камлер
От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Лятна академия за щастливи деца 2023

Лятна академия за щастливи деца 2023Уважаеми родители, въпреки "майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?  Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ ДЕЦА...

повече информация
Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

ЧЕТВЪРТИ МЕДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРС за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди авториКлависимо  е първият национален виртуален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори, а от две години се превърна и в международен...

повече информация
Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня "АртВижън" за учебната 2022/2023г.Уважаеми родители, началото на новата учебна година наближава. Искате ли Вашето дете да:  Общува в безопасна среда?  Учи самостоятелно?  Подготвя с интерес домашната си работа?  Е спокойно, развива...

повече информация
Share This