Магията на балета

Има нещо изящно, красиво, подредено, съвършено. Нещо, което има крила, грация и усет за самоконтрол и техника. Техника, която изразява най-дълбоките чувства на душата с тихи стъпки и шумна зала от вълнения.
Това изкуство е създадено за всеки, които иска да му се отдаде. Това е спорт за сетивата, носи увереност и обича светлините на прожекторите. Когато сме били деца сме искали да сме точно по средата на сцената, да танцуваме, да обичаме музиката, костюмите и аплодисментите.
Когато сме се разминали с нашите мечти сме ги дарили на нашите деца, но не на всяка цена, разбира се! Нашите амбиции нека бъдат посока в избора на нашите деца. Всеки потенциал бива забелязан, когато му дойде времето. И ако това време е тук и сега ще го усетите. Ние от Академия “АртВижън” ще ви бъдем полезни само тогава, когато вашето дете има и желанието. И ще ви дадем отговор на въпроса “Защо балет?” и “Какво е магия?”

В тази статия ще ви разкрием няколко интересни и любопитни причини да запишете вашето дете в балетен клас.

• Гъвкавост – Фокусираме се задължително върху гъвкавостта, защото e от съществено значение за подпомагане на всяко дете да изпълнява безупречни съчетания. В този процес детето се учи да бъде гъвкаво, да се разтяга правилно без да наранява себе си.
• Сила – Физическата сила е много важна, за да могат децата да изпълняват определени балетни пози при определени процедури. Гъвкавостта върви ръка за ръка със силата. Необходимо е децата да се упражняват за укрепване на крайниците. Това, което е най-важното, че всяка сила изисква мотивация и душа. Защото вътрешната сила е тази, която помага винаги.
• Език – Не, това не е чужд език. Това, което децата трябва да научат е речника на човешката анатомия.
• Дисциплина – Балетът е свързан със самоконтрол и дисциплина. Децата ще бъдат научени на житейски умения, които ще им помогнат в целия съзнателен живот. Добродетели като споделенност и съобразяване, правила и коректност са неизменна част в целия процес на класа по балет. Дисциплината помага на детето да се справи с лошите навици.
• Самоувереност – Балетните танци изграждат увереност и чувство за собствена стойност.
• Балетът укрепва стойката – Балетните танци правят децата гъвкави, но най-вече укрепва стойката им. Изгърбването е не само непривлекателно, но и нездравословно.
• Балетът създава приятелства – Приятелствата винаги трябва да са за цял живот! В уроците по балет се насърчава общуването и работата в екип, тъй като децата си сътрудничат в споделената любов на балетните танци. Няма по-добър и забавен начин за създаване на трайно приятелство.
• Балетът намалява стреса – Светът е все по-стресиращо място – дори и за деца. Упражнения като танц се считат за ценна техника за управление на стреса.
Между положителните ефекти на музиката и самия акт на творението, както тялото, така и умът могат да се възползват от балета.

Балетът е много повече от изразителна форма на изкуството.

Академия “АртВижън” е една от най-добрите възможности за обучение на вашето дете и по отношение на извънкласните дейности. Балетът е перфектна опция, тъй като учи на дисциплина, упорит труд и създава красота.
Обадете се за повече информация на телефон 0878 53 40 45

Не губете време, а запишете вашето дете на уроци по класически балет в занималня за деца Академия “АртВижън” всяка сряда и петък от 18:30 ч до 19:30 ч
Ние усмихваме мечтите Ви!

От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Лятна академия за щастливи деца 2023

Лятна академия за щастливи деца 2023Уважаеми родители, въпреки "майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?  Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ ДЕЦА...

повече информация
Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

ЧЕТВЪРТИ МЕДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРС за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди авториКлависимо  е първият национален виртуален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори, а от две години се превърна и в международен...

повече информация
Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня "АртВижън" за учебната 2022/2023г.Уважаеми родители, началото на новата учебна година наближава. Искате ли Вашето дете да:  Общува в безопасна среда?  Учи самостоятелно?  Подготвя с интерес домашната си работа?  Е спокойно, развива...

повече информация
Share This