Енциклопедия на щастието

Щастието е усещане, вълнение, усмивка. Щастието е чувство, което всеки усеща по различен начин и на различна възраст. Щастието е фунийка сладолед в горещия следобед. Щастието е приятел, чиято ръка искаш да държиш винаги, чието сърце искаш да усещаш близо. Щастието е вътре в нас, ние винаги го търсим навсякъде, а е толкова близо, то е настроение на сетивата, то не се преследва, гони и не тичаш след него. То няма образ, невидимо е и не тежи, а се усеща силно.
Щастието е балон от вълнение.
Щастието е да дадеш
Щастието е щастливо.

Щастието има поне 300 думи, които го описват.Щастие е, когато крачиш с горда крачка в образувалите се дъждовни локви, в снега. Усеща се и в полъха на вятъра и в слънчевите лъчи, в добрата дума, в прегръдката на любимата баба. Щастие е мириса на прясно изкосената трева, в цъфналото цвете. Ах, щастието мирише и на мама.

Изпитваме щастие, когато сме оценени, когато помагаме на другите и виждаме доволните лица, това е споделенност, хармоничност, състояние на мисълта, която ние избираме. Ако искаме да бъдем щастливи е необходимо да осъзнаем, че това е избор. Трябва да търсим, да намираме, да задържаме, да го успяваме, да стоим високо пред огледалото и да се вгледаме в образа и да сме сигурни, че това, което сме и това, което можем да бъдем зависи само и единствено от нас.
Има и такова щастие, което има очи изпълени с благодарност, което не говори шумно.
Всеки иска да бъде щастлив и всеки може да бъде. Щастието не иска, то ти дава криле, то утолява жажда и може да те стопли, неговата ръка можеш да държиш само тогава, когато си подал своята с ясното съзнание, че си готов да отидеш накрай света.
Щастието е в лапичките на любимият домашен любимец, в чипото носле на твоя другар, на семейната трапеза, в изгрева и залеза на слънцето, в перушината от пухкавата възглавница, в топло приготвената храна от мама, в небесното синьо, в похвалата, в шума на морето и в настъпващото лято.
Когато имаме очи да погледнем и ръце да поемем, когато отворим сърцето си и изпълним цялото си същество с дихание, ще усетим близостта му.
Щастието е за всеки, то е тук на земята и е отражение на нас!
Ние решаваме :(:

От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Лятна академия за щастливи деца 2023

Лятна академия за щастливи деца 2023Уважаеми родители, въпреки "майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?  Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ ДЕЦА...

повече информация
Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

Четвърти международен клавирен конкурс Клависимо

ЧЕТВЪРТИ МЕДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРС за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди авториКлависимо  е първият национален виртуален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори, а от две години се превърна и в международен...

повече информация
Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня „АртВижън“ за учебната 2022/2023г.

Прием на деца в ученическа занималня "АртВижън" за учебната 2022/2023г.Уважаеми родители, началото на новата учебна година наближава. Искате ли Вашето дете да:  Общува в безопасна среда?  Учи самостоятелно?  Подготвя с интерес домашната си работа?  Е спокойно, развива...

повече информация
Share This