Нарисувай чувствата си!

Когато пожелаваш здраве, никога не забравяй да пожелаеш и добрина!

Когато си построил в себе си къщичка на доброто всеки ще иска иска да бъде твой гост.
Когато пожелаваш здраве, никога не забравяй да пожелаеш и добрина.
Когато ти подадат ръка, ти подай и двете си.
Добротата трябва да бъде предавана нататък, тя няма дом, нито пол, нито етническа принадлежност, тя вярва във всички божества, не може да я чуем, има много лица и много имена. Понякога е скрита зад ъгъла, понякога е безшумна. Добротата е дъга от цветове, тя е сладък десерт без калории, тя има криле и е навсякъде около нас, ако имаш голямо сърце със сигурност я познаваш.
Добротата и доброто се илюстрират по-лесно, отколкото се дефинират.
Добротата е ценност, която трябва да бъде преподавана всеки ден, всяка минута от живота на децата. Родители и учители е необходимо да бъдат един отбор. Колкото е по-силна връзката с децата, толкова по-силно ще бъдат чути посланията ни. И видяни и последвани.
„Животът става по-лесен и по-красив, когато можем да видим доброто в другите хора.“
Децата наблюдават и подражават. На колкото по-любезни действия са свидетели, толкова повече идеи за собствени добри дела ще имат. Ние в Академия “АртВижън” стимулираме разкриването на много таланти в децата, но нашата цел е да създадем добри деца, които ще станат добри възрастни. Когато усетят грижата към тях сега след време те ще оценят този модел и тогава всички ще аплодираме всеки акт на доброта.
Добротата е суперсила, която децата могат да използват всеки ден, за да накарат себе си и другите да се чувстват добре. За нея няма учебник или готов материал, за да бъде прочетен и научен, тя се възпитава.
“Бъди добър” – две думи, които децата е необходимо да чуват вкъщи, в училище и по време на извънкласните им занимания по интереси. Добротата увеличава щастието и благополучието на всеки човек.
Имаме право на един избор – да бъдем добри! Всеки акт на доброта, независимо колко е малък е решение и изход, който води до по-добър свят и общуване.

От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Лятна академия за щастливи деца 2024

Лятна академия за щастливи деца 2024

Лятна академия за щастливи деца 2024Уважаеми родители, въпреки "априло-майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ...

повече информация
Пети международен клавирен конкурс Клависимо

Пети международен клавирен конкурс Клависимо

ПЕТИ МЕДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН КОНКУРСза млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди авториКлависимо е първият национален виртуален конкурс за млади изпълнители на клавирни творби от български и чужди автори, а от три години се превърна и в международен Мисия...

повече информация

Лятна академия за щастливи деца 2023

Лятна академия за щастливи деца 2023Уважаеми родители, въпреки "майското" време навън, лятото наближава, а с него и лятната ваканция за учениците. ГОТОВИ ЛИ СТЕ да подарите едно вълшебно лято за Вашето дете?  Започнаха записванията за "Лятна Академия за ЩАСТЛИВИ ДЕЦА...

повече информация
Share This