Нарисувай чувствата си!

Когато пожелаваш здраве, никога не забравяй да пожелаеш и добрина!

Когато си построил в себе си къщичка на доброто всеки ще иска иска да бъде твой гост.
Когато пожелаваш здраве, никога не забравяй да пожелаеш и добрина.
Когато ти подадат ръка, ти подай и двете си.
Добротата трябва да бъде предавана нататък, тя няма дом, нито пол, нито етническа принадлежност, тя вярва във всички божества, не може да я чуем, има много лица и много имена. Понякога е скрита зад ъгъла, понякога е безшумна. Добротата е дъга от цветове, тя е сладък десерт без калории, тя има криле и е навсякъде около нас, ако имаш голямо сърце със сигурност я познаваш.
Добротата и доброто се илюстрират по-лесно, отколкото се дефинират.
Добротата е ценност, която трябва да бъде преподавана всеки ден, всяка минута от живота на децата. Родители и учители е необходимо да бъдат един отбор. Колкото е по-силна връзката с децата, толкова по-силно ще бъдат чути посланията ни. И видяни и последвани.
„Животът става по-лесен и по-красив, когато можем да видим доброто в другите хора.“
Децата наблюдават и подражават. На колкото по-любезни действия са свидетели, толкова повече идеи за собствени добри дела ще имат. Ние в Академия “АртВижън” стимулираме разкриването на много таланти в децата, но нашата цел е да създадем добри деца, които ще станат добри възрастни. Когато усетят грижата към тях сега след време те ще оценят този модел и тогава всички ще аплодираме всеки акт на доброта.
Добротата е суперсила, която децата могат да използват всеки ден, за да накарат себе си и другите да се чувстват добре. За нея няма учебник или готов материал, за да бъде прочетен и научен, тя се възпитава.
“Бъди добър” – две думи, които децата е необходимо да чуват вкъщи, в училище и по време на извънкласните им занимания по интереси. Добротата увеличава щастието и благополучието на всеки човек.
Имаме право на един избор – да бъдем добри! Всеки акт на доброта, независимо колко е малък е решение и изход, който води до по-добър свят и общуване.

От Галина Крилчевa, редактор на блога към Академия „АртВижън“ https://www.facebook.com/artvisionacademy2019/

Това също може да Ви е интересно:

Упражнения за щастие

Упражнения за щастие

Упражнения за щастиеАко се върнем в дните назад, може би повечето от нас ще си припомним за спомени в детски смях и игри за родителство. Още от деца всеки от нас определя своята роля в живота. Но най-силната е майчината. Най-отговорната е да бъдеш родител. Сърцето има...

повече информация
Съботно училище за отличници

Съботно училище за отличници

Нарисувай чувствата си!СЪБОТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ОТЛИЧНИЦИ В АКАДЕМИЯ “АРТВИЖЪН” Може би нещо малко не ви достига да сте перфектният ученик-отличник? Да помислим заедно какво е това? - Увереност; - Концентрация; - Последователност; - Постоянство; - Несигурност или нещо...

повече информация
Нарисувай чувствата си!

Нарисувай чувствата си!

Нарисувай чувствата си!Изкуствата са изключително средство за изразяване на мислите ни. Светът има нужда от тях! Във всяко изкуство, независимо дали играете в пиеса, пеете песен, танцувате или рисувате, вие изразявате себе си и това, което ви вълнува. Не е необходимо...

повече информация
Share This